Mis huvitav jook see siis on? Nagu nimigi vihjab, saime inspiratsiooni Gin Toonikust. Küll aga pole siin kasutatud ei tilkagi gini ega toonikut. Tegemist on naturaalselt kääritatud alkohoolse joogiga, millele on lisatud kuhjaga erinevaid ürte. Stiilimääratluselt võiks GT mahtuda Hard Seltzeri kategooriasse, ehk siis tegemist on suhkrust kääritatud alkohoolse joogiga.
GT on praktiliselt olematu värvusega. Õrna kollakasrohelise varjundi annavad maitsestamiseks kasutatud maitsetaimed. Vaht tekib vaid korraks, joogi klaasi valamisel. Aroom on herbaalne, teistest eristuvad kadakas ja tsitrusekoorele iseloomulikud eeterlikud õlid.
Maitse on karge ja mõrkjas. Kadakane ning kiniinist tulev hapukasmõrkjas esmamaitse, millele lisanduvad värske basiilik ja tsitrused.
GT on janukustutava efektiga kerge kehaga karastav jook, mis sobib tänu oma mõrkjusele suurepäraselt näiteks aperitiiviks.
Soovitame GT’d tarbida külmalt ning serveerida seda ohtra jääga ning mahlase greibiviiluga.
Esimene aroom on värskelt tsitruseline, sidrunikoor, sidrunhein. Taustaks küpsemad troopilised puuviljad – passionivili, virsik, mango.
Esmamaitse on pigem happeline, värskendav, tsitrusekoorene. Keskmaitses on tunda pigem mahlasemaid, küpsend puuvilju. Järelmaitses jääb keelele Gose’le iseloomulik soolasus.
Änd Vat Juu? on kerge kehaga, üsna kreemise tekstuuriga suvine värskendav janukustutaja. See sobib suurepäraselt nii saunaõlleks, aga tasub proovida ka näiteks soolalõhe või austrite kõrvale.
Kodumaiste mahemetsa mustikatega pruulitud kange saison, mis on häguse purpurpunase värvusega
ning mida kaunistab õrnroosa vahumüts. Aroom on esimese hooga veinine ja väga marjane, küpsed värskelt korjatud metsamustikad, taustaks
maised, ürdised noodid. Maitses täidab esimese hooga suu mustikate mahlane magusus, mida täiendavad saisonile
iseloomulikud vürtsikad, piprased noodid. Järelmaitsesse jääb mustikavarre ja -seemnete kergelt kuiv
tanniinisus. Seda kõike toetab taustal mõnus alkohoolne soojus.
Sombusesse ilma ideaalselt sobiv jook, mis tuletab hästi meelde meie sooja ja mõnusat suve. Sobib
hästi mustika marinaadis sealihaga, aga miks ka mitte juustuvaliku kõrvale mekutamiseks.
Mis saab, kui panna kokku Chilli ja Pilsner? Eks ikka Chilsner. Klassikaline karge laager on saanud endale seltsiks parajalt tulise pipra. Tulemuseks on mõnusalt karastav ja ergutav jook, mis sobib suurepäraselt grillilt tuleva hea ja parema kõrvale.