Einstein oli esimene koer, kes rändas läbi aja tulevikku. Väike samm tulevikku on peidus ka selles pudelis. See on New England IPA – õllestiil, mis on viimasel ajal kogu maailma käsitööõlle sõpru ahvatlenud oma hiiglasliku humalaaroomi, vähese mõrususe ja mõnusalt mahlase olekuga.
Veel üks asi, see õlu peabki hullult hägune olema.
Mis saab, kui panna kokku Chilli ja Pilsner? Eks ikka Chilsner. Klassikaline karge laager on saanud endale seltsiks parajalt tulise pipra. Tulemuseks on mõnusalt karastav ja ergutav jook, mis sobib suurepäraselt grillilt tuleva hea ja parema kõrvale.
Põhjamaadel teati juba ammu, et krõbeda pakase kõrvale ei sobi jääkülm õlu. Talvel joomiseks pruuliti kange õlu, mida sündis tule kohal kuumaks ajada ning ürtide ja meega maitsestada.
„Hõõgõlu“ on pruulitud nendele vanadele tavadele mõeldes. Eksootiliste vürtside ja Eesti meega maitsestatud õlu on parim kui ta üsna kuumaks ajada ja siis oma isu järgi rosinate, kaneeli või kuivatatud marjadega mõnusaks timmida. Julgemad võivad proovida lisada ka ühe lahti klopitud munakollase.
Aus karu tuleb tavaliselt pühade ajal. Tatsab mööda lumiseid radasid ja vaatab rahuolevalt mõmisedes piduehteis kodusid. Kes teab, astub ehk mõnikord tuppagi. Vohmib kahvliga vehkides piduroogasid ja räägib lugusid võõrastest maadest ja seninägematutest loomadest. Aga kes teda ikka usub, sest kuidas üks mesikäpp üldse nõnda kaugele satuks.
See pühadeõlu on pruulitud kuuest sordist linnastest, millele annavad erilise soojuse tseiloni kaneel ja Madagascarilt pärit nelk.
Talved on meil külmad ja pimedad, aga sellised on nad olnud juba tuhandeid aastaid. Võibolla peab olema põhjamaal sündinud, et seda ilu mõista. Me paneme ennast soojalt riidesse, läheme metsa, imetleme lumist loodust ja vaatame tormavale tuisule julgelt otsa läbi suusaprillide. Pikad ja pimedad õhtud sobivad suurepäraselt sõpradega koos olemiseks ja pikkadeks huvitavateks vestlusteks.
Lehe Talv on kange ja linnaseline wee heavy, mis on mõeldud hubaste talveõhtute jaoks.
Sügis. Hommikul on veel hämar kui koertega jalutama lähed. Hingeõhk aurab ja lompidel olev jää lendab astumisel klirinal kildudeks. Päike piilub ettevaatlikult esimeste kiirtega ja koerad uurivad härmas rohukõrte vahel rebase öiseid tegemisi. Tamm hoiab veel kangekaelselt oma pruunidest lehtedest kinni, aga pasknäärid on tõrud juba peitu viinud. Ilmad on juba külmad. Jahe hakkab.
Lehe Sügis on klassikaline rauchbier, mis on pruulitud Eestis suitsutatud linnastest ja mõeldud nautimiseks kõigile, kes meie lõkkehõngulist ja värvikirevat sügist armastavad.
Suvi on lihtne. Ega teda meil siin pikalt ei ole ka. Mõni nuriseb, et üldse ei ole. Tegelikult on Eesti suvi imeline. See, kes tahab, saab kõik tehtud. Sukeldujad sukelduvad, surfarid surfavad. Saab rannas kuumal liival peesitada või maakodus töise päeva veeta.
Sellise päeva õhtuks on tehtud Lehe Suvi. See õlu on lihtne nagu suvi isegi. Ta ei nõua käisest sakutades sinu tähelepanu, vaid laseb rahulikult mõelda tagasi tegusale päevale.
Kevad on heitlik. Kunagi ei tea, mida järgmine päev toob. Võib-olla särab päike ja soe kevadtuul sasib juukseid. Võib-olla sajab lund ja on käre pakane. Sõltumata ilmast on õhk samaaegselt täis nii mööduva talve kõdu kui tärkava suve ootust.
Sellises segaduses võiks anda kindlustunnet üks klassikaline õlu, näiteks märzen. Merevaigukarva linnaseline laager, mis on muutumatuna üle elanud sadu kevadeid.