2018 aasta käsitööõlled

Möödunud Suve Mälestus

Möödunud Suve Mälestus

Orange and Honey Ale

Suvi. Laisalt voolav aeg ja vabalt ringi uitavad mõtted. Suvepalavus rahustab maha tõtliku sebimise ja loodus on meie vastu sõbralik. Õues on mesiselt lõhnavad pärnaõied ja suur särav päike.

See õlu on pruulitud tähistamaks meie möödunud suve mälestusi. Ehtsa õiemeega pruulitud kerges õlles on suvise päikese asemel suur oranž apelsin.

Elamus: Punakaspruuni õlle beeži vahukihi sööb lisatud apelsin kiirelt olematuks. Aroomis tõttab vastu apelsin. Mitte mingi abstraktne tsitrus vaid pesuehtne apelsin koos saba ja karvadega. Triple sec tuleb meelde kohe.

Maitses on muidugi mesi. Mõnus magus mesi, mis koos linnastega viib mõtted hoopis küpsetiste maailma. Vana kooli meekook, kui keegi veel mäletab.

Järelmaitses saab apelsinikoore mõrkjus mee magususe jälle kenasti kontrolli alla.

Ainult andmed

ABV: 6.0% OG: 13.5P FG: 2.3P IBU: 18 EBC: 21

Untappd Link

Einstein

Einstein

New England IPA

Einstein oli esimene koer, kes rändas läbi aja tulevikku. Väike samm tulevikku on peidus ka selles pudelis. See on New England IPA – õllestiil, mis on viimasel ajal kogu maailma käsitööõlle sõpru ahvatlenud oma hiiglasliku humalaaroomi, vähese mõrususe ja mõnusalt mahlase olekuga.

Veel üks asi, see õlu peabki hullult hägune olema.

Ainult andmed

ABV: 6.6% OG: 14.2P FG: 2.0P IBU: 50 EBC: 12

Untappd Link

e-Pood

Chilsner

Chilsner

Spiced Pilsner

Mis saab, kui panna kokku Chilli ja Pilsner? Eks ikka Chilsner. Klassikaline karge laager on saanud endale seltsiks parajalt tulise pipra. Tulemuseks on mõnusalt karastav ja ergutav jook, mis sobib suurepäraselt grillilt tuleva hea ja parema kõrvale.

Pilsner ja Chill. Peace.

Ainult andmed

ABV: 5.5% OG: 13.6P FG: 3.5P IBU: 35 EBC: 6

Untappd Link

e-Pood

Three Pleasures - Bread

Three Pleasures - Bread

Rye doppelbock

Selja taga on pikk päev, mis on möödunud kõrvalistel radadel matkates. Selja taha on jäänud männilõhnalised metsad, kristallselged allikad ja sootaimede uimastav aroom. Sellise päeva õhtul on koos sõbraga jagatud leivatükk ilmselt parima maitsega pala kogu maailmas.

Ainult andmed

ABV: 7.0% OG: 18.5P FG: 6.0P IBU: 22 EBC: 70

Untappd Link

e-Pood

Hõõgõlu

Hõõgõlu

Glögg Beer

Põhjamaadel teati juba ammu, et krõbeda pakase kõrvale ei sobi jääkülm õlu. Talvel joomiseks pruuliti kange õlu, mida sündis tule kohal kuumaks ajada ning ürtide ja meega maitsestada.

„Hõõgõlu“ on pruulitud nendele vanadele tavadele mõeldes. Eksootiliste vürtside ja Eesti meega maitsestatud õlu on parim kui ta üsna kuumaks ajada ja siis oma isu järgi rosinate, kaneeli või kuivatatud marjadega mõnusaks timmida. Julgemad võivad proovida lisada ka ühe lahti klopitud munakollase.

Ainult andmed

ABV: 10% OG: 21.0P FG: 3.4P IBU: 5 EBC: 44

Untappd Link