2020 aasta käsitööõlled

Harassment IPA

Harassment IPA

Triple IPA

Hägune helekollane õlu valge sõrmepaksuse, hästi püsiva vahuga.

Aroom on jõuline ja intensiivne, täites toa troopiliste magusate üleküpsend puuviljadega. Esmamaitses on tunda tugev karamelline linnaselisus, mida hakkab koheselt võimendama jõuline troopiline puuviljasus. Maitsest leiab nii banaani, aprikoose, virsikut, ananassi, apelsini kui ka magusaid pähkliseid noote. Järelmaitses tuleb rohkem esile humalate ürdine mõrkjus, jättes suhu pikaks ajaks kestma magusmõrkja greibise, männivaiguse meki.

Harassment by IPA on omapärane jook, mida ei tasu kuidagi võrrelda klassikaliste IPA’dega. See 13% alkoholisisaldusega õlu on oma kanguse juures ohtlikult lihtsasti joodav ning sobib suurepäraselt krõbeda seakõhu kõrvale, aga on ideaalseks kaaslaseks ka näiteks Creme Bruleele.

Soovituslik serveerimistemperatuur 8-10C kraadi.

Ainult andmed

ABV: 13% OG: 30P FG: 7,8P IBU: 60 EBC: 8

Untappd Link

e-Pood

Harassment by Porter

Harassment by Porter

Imperial Baltic Porter

Sometimes lose, always win.

Tumepruun, siidise pruunika vahuga õlu.

Ninna jõuab külluslik šokolaadine, kakaone, kohvine, tiramisu- ja rummikoogilik intensiivne aroom. Õlu on maitses siidine, tugevalt kohvine, mõnusalt röstine, (mõru) šokolaadine, kakaone. Järelmaitses on tunda tagasihoidlikku humalamõrkjust, mida tasakaalustab nüüd juba magusam, piimašokolaadine, kakaone kreemisus. Lisaks on tunda rummine, kergelt vaniljene magus mõrkjus. Jõuline ning täidlane keha ning selle kõrval üsna kreemine tekstuur tasakaalustavad üsna hästi kõrget alkoholisisaldust, mida jahedana tarbides raske tähele on panna. Suurepärane varasügisene soojendaja, mida võiks nautida näiteks õlles hautatud hapukapsa ja seaprae juurde või siis šokolaadiste magustoitude kõrvale.

Soovituslik serveerimistemperatuur 8-10C

Ainult andmed

ABV: 13,0% OG: 28,7p FG: 6,0p IBU: 70 EBC: 100

Untappd Link

e-Pood

Harassment by Barley Wine

Harassment by Barley Wine

Barleywine

Sometimes lose, always win.

Kastanpruuni värvi ning kollakas-beeži hästi püsiva vahuga õlu, mille aroomis tulevad kõigepealt esile iirise, karamelli ja lehmakommilikud magusad noodid. Taustal on tundra humalate troopilisi, tsitruselisi, kergelt mündiseid aroome. Esmamaitse on magusama profiiliga – karamell, iiris, rosinad, leivasupp. Keskmaitses tõusevad esile rohkem troopilised, tsitruselised noodid ning järelmaitse on iirikohvilik, kergelt röstine, siidise tekstuuriga ning soojendava alkohoolsusega.

Oma kanguse juures on tegemist ohtlikult kergesti joodava ning väga nauditava õllega, mis sobib ideaalselt näiteks nii mooritud lamba kui ka creme brülee kõrvale.

Soovituslik serveerimistemperatuur 8-10C

Ainult andmed

ABV: 13,0% OG: 30,5p FG: 7,9p IBU: 80 EBC: 44

Untappd Link

e-Pood

Harassment by stout

Harassment by stout

Imperial Stout

Tume, peaaegu süsimust õlu paksu helepruuni kaua püsiva vahuga.

Esimene aroom on šokolaadine ja röstine. Taustal on tunda värskelt jahvatatud kohviuba ning kakaod. Esmamaitse on magusamapoolne ja šokolaadine. Keskmaitses lisandub mõrkjas kakaone noot. Järelmaitse on pikk ja väga maitseküllane – on tunda magusamat šokolaadi, aga ka mõrkjamaid pähkiseid noote. Suhu jääb pikaks ajaks kakaone-šokolaadine magusmõrkjas kuivemapoolsem alkoholisoe maitse.

Harassment by Stout on stiilipuhas kuivema iseloomuga võrdlemisi lihtsasti joodav Imperial Stout, mis on suurepäraseks kaaslaseks nii šokolaadimagustoitude kui ka rasvasemate sealiharoogade kõrvale.

Soovituslik serveerimistemperatuur 10-12C kraadi juures.

Ainult andmed

ABV: 13,0% OG: 29,5p FG: 7,6p IBU: 70 EBC: 150

Untappd Link

e-Pood