2021 aasta käsitööõlled

Moodne Klassika

Moodne Klassika

Pilsner

Väike must kleit ei ole väike must kleit, kui teda katavad polkatäpid. Samamoodi ei saa tume ülikond olla roheline. Aga klassikaline ei tähenda isikupäratut. Klassikalise rõiva kandja jääb silma oma enesekindla naeratuse, meeldiva käitumise ja aruka jutuga.

Pilsner on klassika. Pilsner ei saa olla kange või humalane või merevaigukarva. Pilsner peab olema meeldivalt mõrkjas helekollane karastav õlu. Võrgutavaks naeratuseks sobib pigem aimatav kui tuntav valge veini noot, mille annab sellele pilsnerile Hallertau Blanc humal.

Ainult andmed

ABV: 4.8% OG: 12.3P FG: 3.5P IBU: 35 EBC: 6

Untappd Link

e-Pood

Moodne Klassika Märzen

Moodne Klassika Märzen

Märzen

See merevaigukarva magusapoolne laager on õllesõpru meelitanud juba sajandeid. Endiste aegade pruulmeistrite poolt täiuslikkuseni lihvitud stiilile on raske midagi lisada.

Moodsaks saab see klassika läbi sinu enesekindluse, uudishimu ja heatahtlikkuse. Eks sellepärast sa tihti oledki seltskonda oodatud.

Elamus: Klaasi täidab kirgas ja merevaigukarva laager heleda tiheda vahukihiga. Aroomis on mõnus segu magusast Munich linnasest, nooblist Saaz humalast ning pisut puuviljasest ja vürtsikast laagripärmist.

Karastavas lonksus hoiab linnaste magusust kindlalt kontrolli all humalate nõtke mõrusus. Klassikalise ja noobli õllena ei tõtta Märzen keset tantsuplatsi domineerima, vaid otsib oma võimalust olla heaks kaaslaseks piduroogade kõrvale. Bratwurst on muidugi kindla peale minek, aga miks mitte ka grillitud suvikõrtvits või tume šokolaadikook.

Järelmaitses jätkavad magusad linnased ja mõrkjas humal oma tasakaalus tantsu. Seda kõike muidugi viisakalt ja vaoshoitult. „Kirsaga näkku“ emotsiooni sellelt õllelt oodata ei tasu, küll on aga tegemist ühe universaalseima janukustutaja ja toidukõrvasega.

Ainult andmed

ABV: 5.2% OG: 13.1P FG: 3.5P IBU: 24 EBC: 15

Untappd Link

e-Pood

Moodne klassika nisuõlu

Moodne klassika nisuõlu

Hefeweizen

Saksapärane nisuõlu, “hefeweizen”, on pika ja põneva ajalooga õlu. Aastasadu oli selle õlle pruulimine lubatud ainult kuninga loal. Ka õlu ise jõudis eelkõige aristokraatide, mitte lihtrahva lauale.

Tänapäeval on selle õlle nautimine lubatud kõigile ning selle populaarsus aina kasvab. Seda ka põhjusega – raske on palaval suvepäeval leida paremat janukustutajat kui särtsakalt karboneeritud ja kergelt hapukas hefeweizen.

Ainult andmed

ABV: 5.0% OG: 12.9P FG: 3.4P IBU: 17 EBC: 7

Untappd Link

e-Pood