2019 aasta käsitööõlled

Ravnodenstvie

Ravnodenstvie

Russian Imperial Stout

Külluslik šokolaadilinnastega pruulitud ja Madagascari vaniljega maitsestatud imperial stout on sündinud koostöös Peterburi pruulmeistriga.

See uhke õlu sobinuks vanasti tsaari õukonna lauale, aga tänapäeval jääb sellega maiustamine käsitööõlle sõprade pärusmaaks.

Ainult andmed

ABV: 11.0% OG: 26.3P FG: 7.9P IBU: 110 EBC: 150

Untappd Link

e-Pood

Punane ja Must

Punane ja Must

Raspberry Porter

Tulipunane ahvatlus ja tumedad ihad, kriimuke karget mõistust seda kõike kontrollimas.

Tumeda šokolaadi mõrkjas ahvatlus on endale seltsiks saanud kirglikult punase vaarika.

Elamus: Helepruun tihe vaht täidab klaasi ja jääb mõnusa koheva vaibana katma tumemusta nektarit. Aroom alustab tugeva šokolaadilinnasega, mis vaikselt vaibub ja annab teed vaarikatele ja põldmarjadele.

Siidiselt mõjuv lonks toob aroomis lubatud vaarikate järgi lõhnava metsalagendiku maitsesse. Jah siin on kindlasti vaarikad, aga see ei ole vanaema vaarikamoos, kus põhitooni annab magus suhkur. Oh ei. Siin on käimas suurem sõda vaarikate ja röstliiaste vahel. Kord saavad eelise marjased noodid, mis peavad kiirelt taganema röstlinnaste pealtungi ees, tekkinud segaduses pääsevad löögile hapukad toonid, millest on raske isegi aru saada, kas nad on saadetud linnaste või marjade poolt.

Lõpuks tuleb humal ja koristab lahinguvälja. Kõik marjased, hapukad, šhokolaadised ja linnaselised maitsed pakitakse soomusmasinasse ja viiakse minema. Kõrgelt künkalt võib veel kaua mööda käänulisi teid eemale vuravale maitseelamusele järele vaadata.

Ainult andmed

ABV: 7.0% OG: 19.4P FG: 7.0P IBU: 70 EBC: 77

Untappd Link

e-Pood

Must Siid

Must Siid

Wheat Porter

Must nagu öö. Pehme nagu siid. Ahvatlev nagu must siid pimedas öös.

Elamus: Sügavmust õlu ja helepruun vaht. Aroomis on hommikune kohv. See esimene, ohtra suhkru ja rõõsa koorega. Uue ja põneva päeva ootus. Eksootilised puuviljad. Peaaegu hoomamata ja kiirelt meelilt lipsav metsalillede värske lõhn.

Pehmes ja siidises sõõmus segunevad kõik viis erinevat nisulinnast. Kohv? Natuke kindlasti. Küpsised? Seda ka. Kohviküpsised! Võibolla isegi lonks täispiimaga kakaod küpsiste kõrvale. Meie Mark. Sõõmu lõpus sekkub ansamblisse ka nisu hapukas pool.

Järelmaitses jääb keelele röstitud sarapuupähkel, mis seguneb aegamööda humala mõrususega.

Ainult andmed

ABV: 6.5% OG: 17.5 FG: 5.8 IBU: 50 EBC: 50

Untappd Link

e-Pood