Juuliku sünd

2021-03-07 / Kirjutas: Tanel / Umbes 3 minutit lugemist

Juuliku sünd

Õiged asjad sünnivad kiiresti. Just nii juhtus ka Juuliku õllega, kuigi nime sai see õlu alles hiljem. Kuidas see idee siis alguse sai ja milline on olnud õlle tegemise protsess?

Teate isegi, et jõulude ja aastavahetuse vaheline aeg on ärilises mõttes selline „välja surnud“ aeg. Kõik puhkavad ja seedivad veel jõulu ajal sisse aetud verivorste. Ka meie võtsime selle aja, et ärilises mõttes seedida ja teha veidi pikema ajalisi plaane. Tulevikuplaanide peale mõeldes ja mediteerides teemal – kes siis on ikkagi meie klient ja mida ta meilt ootab – jõudsime järelduseni, et meie tarbijad seob armastus rockmuusika vastu. Sealt edasi mõtiskledes hakkasime vaatama järgnevate aastate rockmuusika sündmusi Eestis. Kohe hakkas silma Terminaator 35 ja seda mitte pikas plaanis, vaid juba nüüd ja kohe kolme kuu pärast – 22.aprill sünnipäevakontsert.

Ega me väga ei lootnudki, et asjad nii kiiresti käima saame, aga kuna mõte tundus hea, siis sa samal päeval veel Jaagupile kõne tehtud (see võis olla äkki 28.12.2021?). Selgus, et Termikas on juba ammu tahtnud oma õlut teha ja nii sai kohe aasta algusesse esmane kohtumine kokku lepitud sellel teemal.

Jaanuari esimesel nädalal käisidki Jaagup, Rene ja Taavi. Pruulikojas maad uurima, et mis ja kuidas. Rääkisid, millist õlut nad ise eelistavad ja pruulmeister Mati koostas nende soove arvesse võttes Termika õlle retsepti kuhu läksid kvaliteetsed Belgia linnaseid ning värskeid Tšehhi Saaz humalaid. Et õlu saaks ikka erilisem, kui peavoolu “rohelises pudelis” pilsner, siis lisasime ka vahvaid Saksa humalaid Hüll Melonit ja Mandarina Bavariat. Need tasakaalustavad linnalisust ning annavad mõnusa meki. Pruulimisel olid loomulikult abiks ka peamehed ise☺

Kuna meie ühine soov oli kindlasti Termika õlu valmis saada sünnipäeva kontserdiks ja saada see ka laialdaselt selleks ajaks jaekettidesse müügile, hakkas kohe pihta ka vilgas müügitöö – kõigepealt idee müük ja siis juba detailid. Jaekettide huvi oli kohe väga kõrge, tuli kiiresti edasi liikuda ja mõelda välja õllele nimi. Seda tegid muidugi Termika liikmed, kes omavahel brainstormides jõudsid mitme erineva variandini alates laulunimedest kuni hoopis karmimateni, mis kuidagi pilsnerile ei sobi aga jäid lõpuks siiski Juuliku nime juurde. Kes veel ei tea, siis Juulik on Terminaatori logo ehk narri nimi, mitte juulik(uu) lumi nagu mõned on siin arvanud☺

Õllesildi kujundus on Terminaatori kujundaja sulest ja meie arvates on tegemist ühe väga tuusa õlle kujundusega.

Villisime esimese Juuliku batchi 15.veebruaril ehk umbes täpselt 49 päeva peale esmase idee sündi. Võttes arvesse, et ühe tavapärase õlle sünniks kulub ca. 2-3 kuud, oli see algus väga sujuv ja loomulik, üks asi viis teiseni ja nii me olemegi tänasesse jõudnud. Mõned projektid lihtsalt sujuvad. Juba algusest peale.

Palju õnne Termikas, Lehe tiimi poolt!