Blackmouth Cur

2014-03-23 / Kirjutas: Tarmo / Umbes 1 minut lugemist

Blackmouth Cur

See keerulise nimega õlu on saanud oma alguse õlleelamusest Californias. Värsked, vaadist tulnud kohalikud käsitööõlled – Sierra Nevada Pale Ale, New Belgium Fat Tire ja Lagunitas IPA muutsid jäädavalt arusaama sellest, mis õlu on. See ei olnud ainult janukustutaja või söögikõrvane. See oli tõeline elamus, kus värske tsitruseline humala aroom, sillerdav merevaigukarva värv ja linnaseline, värskelt ahjust tulnud krõbeda saiakooriku maitse jäi pikalt meelde.

Koju jõudes tahtsin kohe sarnast õlut ise pruulida. Pärast korduvaid katsetusi ja täiendava pruulimiskola hankimist jõudsin lõpuks õlleni, kust leidsin üles sama elamuse. See õlu sai nimeks Blackmouth Cur.

Blackmouth Cur on ameerikast pärit koeratõug. Ta on arukas koer, kes teeb tööd nii jahil kui karja ajades ja on samas suurepärane peresõber ja kaitsja. Väljaspool ameerikat seda tõugu ei tunnustata ja nii võiks ta nimeks olla ameerika krants. Selline lihtne koer nagu neid Eestiski võib hoovides näha – beezikas ja musta koonuga volask. Lehe Pruulikoja õlu on samasugune – sinna ei ole lisatud merineitsi pisaraid või Saturnilt toodud tähetolmu. Ei paista ta silma enneolematu kanguse, värvi või eksootilise humalaga. See õlu on lihtne ja usaldusväärne nagu nimekaimust koer ookeani taga. Ei midagi ebatavalist. Ometigi oleks elu ilma Blackmouth Cur’ita kuidagi kõledam.

Foto on teinud Greg Hume (Photo by Greg Hume)