Täielik pruulimishuvide deklaratsioon

2013-10-01 / Kirjutas: Tarmo / Umbes 2 minutit lugemist

Täielik pruulimishuvide deklaratsioon

Kuna nii palju rattaid on veerema lükatud, et tagasiteed enam ei ole, siis mõtlesime, et on asjakohane kõik ausalt ära rääkida. Lehe Pruulikoda teevad Tarmo ja Gristel. Kui siiamaani on Lehe Pruulikoja nime all ringi liikunud kodus pruulitud õlu, siis nüüd on käivitamisel väike pruulikoda, mis hakkab ametlikult ja suuremas mahus meie esimestele fännidele tuttavaid õllesid tootma. Tegemist on perefirmaga, mis saab püsti pandud tegijate säästude eest ilma finantsinvestoreid kaasamata.

Tarmo teeb seda asja sellepärast, et pruulimiskuradile antud näpp on tänaseks kuni õlani juba ära võetud ja mõte pruulimisest ning linnaste, humala ja pärmiga mässamisest paneb silma särama. Gristeli jaoks on põnev oma juhikogemust omaenda ettevõtte heaks ära kasutada ja loomulikult see vana roostetamatu arm tootmise vastu.

Pruulikoja jaoks on renditud toomisruumid Keilas, aadressil Paldiski mnt. 21. Tegemist on tootmisruumidega ning pubi ega maitsmisnurka sinna ei tule. Pruulimiseks vajalikke seadmeid valmistab hetkel agaralt Slovakkia firma Techimpex s.r.o. ja 1000-liitrine pruulimiskatel ja muu vajalik kola võiks Keilas uue kodu leida novembris.

Alustame kolme õllega - ameerika ale “Blackmouth Cur”, väikese viguriga IPA “Väike India” ja must IPA “Lõbus Njuufa”. Kui kõik läheb plaani järgi, võiks uue aasta veebruaris olla võimalik neid õllesid ka osta. Aasta jooksul on plaanis uusi õllesid juurde tuua. Nendest saab täpsemalt rääkida siis kui nende aeg lähemale jõuab. Küll aga võib öelda, et “Aus Karu Tuleb” on planeeritud fänne rõõmustama 2014 jõuludeks. Kuna väikeses mahus tootmine on hirmkallis ja häid linnaseid ja humalaid läheb nende õllede sisse mehemoodi, siis mingit kergendust käsitööõlle sõbra rahakotile kohapeal tehtud õlu ei paku. Võimalik hinnatase kipub jääma umbes samasse kanti, mida hetkel kvaliteetse käsitööõlle eest küsitakse.