2016 aasta käsitööõlled

Suur Paks Mastif

Suur Paks Mastif

Barleywine

Inglise mastif on päris suur koer ja tal ei ole kuhugi kiiret. Niisama ringi jooksmas teda juba naljalt ei näe. Samamoodi vajab aega ka aristokraatlike juurtega barleywine. Seda nii küpsemise kui nautimise jaoks. Korralik barleywine valmib aastaid, kui mitte aastakümneid. Nautimiseks piisab, kui leida üks vaba õhtu, portveini klaas ja mõnusa tulega kamin.

Suur Paks Mastif on inglise barleywine, mille tegelik iseloom sünnib aastate käigus. See, 2014. aastal pruulitud, on küpsenud vaid ühe aasta ja seetõttu on pruulmeistri arvates tema paremad päevad veel ees. Aastavanuselt jõuab poodidesse vaid pisike osa kogu pruulist, enamus jääb kindlasse kohta paremat aega ootama.

Ainult andmed

ABV: 9.6% OG: 22.8P FG: 6.2P IBU: 60 EBC: 44

Untappd Link

e-Pood

Suur Reheahi BA

Suur Reheahi BA

Barrel Aged Rye Stout

Eestlased on rukkirahvas. Leivavili oli meile püha juba siis, kui mujal maailmas veel rukist umbrohuks peeti. Elasime ju viljaga koos. Rehielamu oli talu kõige tähtsam hoone – rehetare partel kuivatati viljavihkusid, rehealusel käis rehepeks ja kambrites kasvasid üles meie esivanemad. Rehetare ehteks oli suur reheahi. See andis kambritesse sooja, selle leegil podisesid toidupajad ja sügaval kõhus valmis hea must rukkileib.

Suur Reheahi on rukki stout, millest õhkub reheahju soojust ja vanade aegade väärikust. Kes teab, äkki sobib ka tänapäeval ümber Suure Rehahju juttu vesta.

See on eripruul Suurest Reheahjust, mis on küpsenud burboonivaadis.

Ainult andmed

ABV: 9% OG: 21P FG: 5P IBU: 45 EBC: 60

Untappd Link

Saatana Magustoit

Saatana Magustoit

Barrel Aged Sweet Stout

Tee põrgusse on sillutatud magusate kavatsustega.

Ainult andmed

ABV: 15% OG: N/A FG: N/A IBU: N/A EBC: N/A

Untappd Link